Sertifikat bonitetne izvrsnosti Bisnode dodeljen Alfasoft-u!
ponedeljak, 08 decembar 2014 10:15

Prestižno priznanje o najvišem razredu bonitetne izvrsnosti dodeljeno je našoj kompaniji. Sertifikat potvrđuje da AlfaSoft ispunjava kriterijume Bonitetne izvrsnosti u 2014. godini i spada u sam vrh privrednih društava u Srbiji koji su ovlašćeni za upotrebu statusa AAA kao simbola bonitetne izvrsnosti.

Po evropskom modelu za poslovnu izvrsnost koji je razvila European Foundation for Quality Management (1992), a na osnovu poslovnih rezultata ostvarenih tokom prethodnih godina, naša kompanija je zadovoljila kriterijume za sertifikaciju, i  pripada grupi Bonitetne izvrsnosti AAA.

Metodologija razvrstava preduzeća prema kriterijumima u više nivoa rejtinga.

Svega 618 poslovnih subjekata u Srbiji  je zadovoljilo međunarodne kriterijume, a samim tim steklo mogućnost da dobije Sertifikat izvrsnosti poslovanja. Reč je o međunarodnoj sertifikaciji (međunarodni sertifikat), najuspešnijih preduzeća u Evropi koja se sprovodi duže od 20 godina i prisutna je u 19 zemalja.

Evropski model za ocenu poslovne izvrsnosti  preduzeća (1992) se sastoji od sledećih elemenata:

1.Liderstvo 6.Zadovoljenje zaposlenih
2.Upravljanje zaposlenima 7.Zadovoljenje kupca
3.Politika i strategija 8.Uticaj na društvo
4.Resursi 9.Poslovni rezultati (uspešnost, likvidnost,
5.Procesi odgovorno poslovanje, finan.sposobnost)

Prvih pet kriterijuma predstavljaju mogućnosti, a preostala četiri kriterijuma predstavljaju rezultate. Rezultati ukazuju na činjenicu šta je preduzeće postiglo, a mogućnosti pokazuju kako su postignuti rezultati ostvareni. Metodologija izračunavanja jedinstvena je za sva tržišta Evrope (jedinstveni način vrednovanja partnera u EU), priznata u svetu i statistički 86% tačna.

Ovaj model ima za cilj unapređenje organizacije preduzeća i potvrda je evropskog kvaliteta kompanije.

Sertifikat u PDF formatu

Izveštaj bonitetne izvrsnosti